Console Google Play İle Uygulama Geliştir! Para Kazan!

Araştırma-Bilim - 19/11/2023 06:57 A A

Console Google Play, yazılımcılar ve uygulama geliştirici ve ya yaratıcıları tarafından para kazanma konusunda sanal pazar ortamı yaratan bir platformdur. Uygulama yayınlama platformu olan Console Google Play ile uygulama geliştirerek ve uygulamanızı Google tarafından geliştirilen Console Google Play üzerinde yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Platformun en güzel özelliklerinden birisi ise geliştirmiş olduğunuz uygulamanın fiyatını siz belirleyebilirsiniz. Google hesabınız ile giriş yapabilir ve uygulamanızı yayınlayabilirsiniz. Bu platform da uygulamalar için neler yapabiliriz;

  • Uygulama geliştirebilir ve yayınlayabilirsiniz.
  • Hali hazır da olan açık kaynak kodlu uygulamaları düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.
  • Ortaya çıkan uygulamayı ilerleyen zamanlarda isteğiniz doğrultusunda silebilirsiniz.

Console Google Play ile Uygulama ve Oyun Yayınlama!

Console Google Play, Android cihazların açık kaynak kodlu olması sebebi ile girişimcilere ve geliştiricilere uygulama ve ya oyun yayınlama şansını sunuyor. Bildiğiniz üzere açık kaynak kodlu işletim sistemlerine herkes yani anonim olarak kod yazabilir , düzenleme ve geliştirme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Düzenlediğiniz ve ya geliştirdiniz uygulama , oyun gibi dosyalarınızı Console Google Play üzerinden sanal pazar üzerinde yayınlayabilirsiniz. İster ücretsiz olarak isterseniz emeğinizin karşılığı olarak belirlediğiniz tutar üzerinden Console Google Play üzerinden satış yapabilirsiniz. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz gibi uygulama ve ya oyunu sanal pazara yükledikten sonra dilerseniz geliştirebilir dilerseniz sanal marketten kaldırabilirsiniz.

Console Google Play Hesabı Nasıl Açılır?

Console Google Play hesabı açmak sanılanın aksine ücretsiz bir işlem değildir. Açmak istediğiniz hesap türü “Google Play Geliştirici Hesabı” olarak açılmalıdır. Bu hesabı açmak için gerekli bilgileri doldurmanız ve yayınlama erişimi için istenen tek seferlik 25 dolar hesap ücretini ödemek zorundasınız.

Bu can sıkıcı gözükse de geliştirilen uygulamaların ve oyunların satışları ile çok daha büyük miktarları kazanma ihtimali vardır. Önemli olan gerçekten geliştirilmeye ihtiyaç duyan bir konu da iyi bir proje yaratmak ve bunu Console Google Play pazarında satışa sunabilmek.

Console Google Play hesabı oluşturulurken istenen bilgiler nelerdir? Öncelikle sizlerden ikamet adresinizi girmeniz istenecektir. Adres istenmesinin sebebi ise uygulama yükledikten sonra gelirlerinizi çekebilmeniz için istenen doğrulama kodunu alabilmek ve güvenliğinizi sağlamak amacında istenmektedir.

Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra sizlerden telefon numarası istenecektir. Telefon numarası istenme sebebi ise doğrulama işlemlerin de güvenlik sistemi olarak kullanma ve doğrulama gereksinimi sunmasıdır.

Google Play – Mağaza Oluşturmak – 1

Mağaza oluşturmak basit alınan kararlar ile yapılacak bir işlem değildir. Mağaza oluştururken aslında kendi markanızı oluşturuyorsunuz. Mağaza oluştururken gireceğiniz mağaza bilgileri içerisinde yer alan mağaza adı sizin markanız olacaktır.

O yüzden dikkat çekici ve markalaşma özelliği taşıyacak özel bir mağaza ismi bulmalı ve giriş yapmalısınız. Google Play , Mağaza Girişi yaparken istenen bilgiler nelerdir?

  • Başlık bölümü kısmında mağazanızın yani oluşturacağınız sanal marketin marka ismini girmeniz zorunludur.
  • Başlık bölümünü tamamladıktan sonra mağazanız ile ilgili kısa bilgi vereceğiniz kısa açıklama bölümü mevcuttur. Bu bölümde sizin hangi alanlarda çalışmalar yaptığınız ve mağaza amacını açıklayan kısa ve anlaşılır , tanıtım yazınızı girmeniz gerekecektir.
  • Kısa açıklama bölümünü özet tanıtımı olarak tamamlıyoruz. Kısa açıklama bölümü de eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra açıklama bölümü karşımıza çıkıyor. Bu aşamada ise mağaza hakkında tüketicilerin bilmesi gereken her türlü bilgiyi yazabilir. Kullanıcılara kendinizi ve ya projenizi tanıtabilirsiniz. Güvenirlik ve bilinirlik konularında önemli bir yer tutmaktadır.
  • Anahtar kelime bölümü mağaza girişi yaparken görüntüleme ve satış aşamalarında en önemli konulardan birisidir. Anahtar kelime , kullanıcılar tarafından yapılan sorgulara denir. Sorgular , aranan konuyu belirtir. Sizler de yaptığınız çalışmalara , ziyaretçiler hangi kelimeler ile ulaşabilir bu kelimeleri girmelisiniz.
  • Son olarak mağazanızı temsil eden 512×512 boyutlarında oluşturulan marka logonuzu yükleyerek Geliştirici Hesabı profilinizi tamamlayınız.

Google Play – Uygulama Sürümü Geliştirme/Güncelleme – 2

Google Play , Uygulama Geliştirici Hesabınız ile yüklediğiniz uygulama ile ilgili iyileştirmeler ile ilgilidir. Uygulamanızı sanal pazara yükledikten sonra fark edilen hataları , eksiklikleri kodlama işlemi ile iyileştirdikten sonra “Üretim Sürümü” bölümünden “Yeni Üretim Sürümü” bölümüne giriş yaparak en güncel sürüm dosyasını ekleyerek sürüm güncelleyebilirsiniz.

Ek olarak sürümleri yükleme esnasında kullanıcılar için “Public Beta” Sürümü yayınlayabilirsiniz. Ayrıca son olarak uygulamanızı mühendisler tarafından test etmek için “Alfa Testi” yapabilirsiniz.

Google Play – İçerik Derecelendirmesi ve Uygulama İçeriği- 3

Google Play üzerinde yayınlanan uygulamanızı derecelendirmek için tercih edilen metot, anket oluşturmaktır. Kullanıcılar tarafından derecelendirme yapılması uygulamanın geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için en önemli husustur. Hata ayıklama sistemi gibi düşünebiliriz.

Uygulama geliştiricilerin fark etmediği konuları kullanıcılar yorumlar da belirterek daha iyi bir gelişim geçirmesini sağlayabilir. Ayrıca bu bölümde uygulama hakkında bazı bilgileri de dürüst bir şekilde doldurmalısınız. Örneğin; uygulama hangi cinsiyet için, hangi yaş aralığı için kullanılabilir olduğunu bu bölümde belirtmelisiniz.

Geliştirilen Uygulama Fiyatlandırması – 4

Google Play üzerinde yayınladığınız uygulamanızı satışa sunarken ücretsiz ve ya ücretli olup olmadığını belirtmek zorundasınız. Eğer ücretsiz bir şekilde paylaşmak isterseniz, ücretsiz kutucuğunu işaretleyip yayınlamaya başlayabilirsiniz. Para kazanma amacında olup, emek ve bilginizin karşılığını almak isterseniz, Google fiyatlandırma konusunda söz sahibi değildir. Uygulamanızın fiyatlandırması tamamen Uygulama Geliştiricilerine teslim edilmiştir. Emeklerinizin karşılığı olan tutarı manuel olarak girerek ücretlendirmeyi belirtebilirsiniz.

Araştırma-Bilim - 06:57 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.