"Devlet Yardımlarından Yararlanmak İçin Doğru Adres! 💰💻Merhaba takipçilerimiz! Bu hesap, devlet tarafından sunulan yardımlardan yararlanmak isteyen herkes için doğru adrestir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla güncel ve doğru bilgiler sunuyoruz.E Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılır, hangi şartların sağlanması gerektiği, başvuru süreci hakkında en detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Haydi birlikte devlet yardımlarından yararlanalım! 🙌"
Ana Sayfa Dünya, Genel, Gündem, Teknoloji 16 Aralık 2020 598 Görüntüleme

İnternette Güvenlik için Güçlü Şifre Oluşturma

İnternette Güvenlik için Güçlü Şifre Oluşturma

İnternette Güvenlik , iyi bir şifre kullanmaktan geçer. İnternette kişisel hesaplarımızın (e-posta, facebook, twitter, instagram vb.) güvenliği için bulunması ve çözülmesi zor şifre belirlemeliyiz. Güçlü şifre belirlemenin belli kuralları vardır. Bu kurallar şifrelerimizin bulunmasını yaklaşık imkansız hale getirir.

İnternette Güvenlik için Nelerden Uzak Durmalıyız?

Kullanıcı adınızı şifre oluştururken, şifre içinde kullanmak şifrenizin bulunabilirliğini arttırır. Kullanıcı adını şifre içerisinde kullanmamaya dikkat ediniz. Şifre oluştururken internette güvenlik kapsamında şifre içerisine (ad, soyad, doğum tarihi vb) bilgileri girmemeliyiz. Ardışık sayılar, harfler ve özel karakterlerden uzak durulması güçlü şifre için önemli hususlardandır. Ayrıca klavyedeki yan yana bulunan tuş kombinasyonlarına da dikkat edilmeli ve kullanılmamalıdır. Örnek olarak; qwerty, asdf, zxcv vb. gibi ardışık harf sıralamalarından uzak durunuz.

İnternette Güvenlik için Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle güvenlik için şifre oluşturma işlemi için en az sekiz karakter kullanarak şifre planlaması yapmalıyız. Şifremizi oluştururken şifremiz şunları içermelidir:

  • Büyük/Küçük Harf
  • Rakam (0-9)
  • Noktalama İşaretleri
  • Özel Karakter

Şifre oluşturmanın asıl amacı; keşfedilmesi zor ve karmaşık bir kombinasyon oluşturmaktır. Fakat bu insanlara karmaşık gelen, kendi belirlediğimiz kombinasyonu kendi kafamızda tutabilmemiz için kodlamamız ve her an hatırlayabilir olmamız gerekir. Aklımızda kalacak şekilde karmaşık ve kodlanabilir yani hatırlanabilir bir şifre oluşturmalıyız.

İnternette Güvenlik için güçlü şifre nasıl oluşturulur. Güçlü şifre yöntemleri nelerdir?

Bunları Biliyor Muydunuz?

Sadece rakamlardan oluşan 6 haneli bir şifre 3 dakika da çözülebilirken; rakamlar, büyük/küçük harfler ve sembollerin olduğu 9 haneli bir şifre 44.530 yılda anca çözülebiliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

    Hazır Site by Uzman Tescil webmaster